Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De besuttna girigbukarna i sitt eget Samarkand

Annons

Den senaste tiden har förkunnats i fönsterposten, hur de burgna i svältfallet, skott sig och sina avkommor med folkets sekiner.

Att de med ålderns rätt får sin rättmätiga allmosa, kallad pension, även de som råkat ut för förtretligheter som sjukdomar det är inget att säga om.

Men dessa parasiter som ordnar en ersättning åt sig själva utan att vara varken åldriga eller kranka, hur det är där ovantill vet väl ingen. Pension skulle endast utgå när åldern uppnåtts eller sjukdom inträtt.

Dessa moderna parasiter på det allmännas spargris, som inte har dubbel pension utan mångdubbel dylik borde skämmas. De får sin ersättning fullt friska långt före uppnådd ålder. Det är fel att denna ersättning erhålls på dessa premisser och ännu värre, de får behålla denna även om de får nytt arbete och jämmer och elände även efter den ordinarie pensionen. Någonstans har det stått att "åt den som har, honom skall det vara givet".

Kan det vara så det står i dessa girigbukars anställning? Det verkar så, för i stora svammelsalen i Gudarnas boning bestäms att svamlare som övergått till att vila rösten hemmavid efter vissa år i svamlandets konst, får pension till livets slut.

Flera dignitärer som måste bytas ut, då de genom okunskap eller trampat någon högre upp på randskalan på någons ömma tå, placeras på denna de besuttnas Samarkand. Dessa oanständiga ersättningar retar många, men gör någon något?

K-A H

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons