Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dårarnas paradis

Annons

I Karlshamn körde en tonårig rattfyllerist utan körkort ihjäl två 15-åriga flickor. Straffet, eller ska man kanske säga belöningen, blev två och en halv veckas praktik hos räddningstjänsten.

Ingmari Nordkvist fick böta 4 200 kronor för att hon vårdade en skadad fågel. En jägare som i självförsvar skjuter en björn får genast ett skadeståndskrav på över 90 000 kronor plus polisanmälan från Naturvårdsverket. Slutsatsen är att i jämförelse med en fågel, björn eller annat vilt djur, är ett människoliv inte värt ett dyft för Naturvårdsverkets byråkrater.

Detta "dårarnas paradis" bör snarast utlokaliseras till Värmland, där Bjärvall sedan med röd sprayfärg kan märka de vargar som river tamboskap. Som hjälpreda kan han anlita den försåtliga jakthataren Gudrun Lindvall i miljöpartiet. I tv framträdde en av hennes medsystrar och påstod hånflinande att en gris har mer förstånd än handikappade människor.

Om detta är representativt för hela miljöpartiet är det illa och visar att de består av en samling verklighetsfrånvända bildstormare och så kallade djurrättsaktivister.

TAGE BLOM

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons