Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daltande och översvämningar

Annons

Europa har drabbats av översvämningar av en omfattning som ingen har skådat tidigare. Skadorna är så allvarliga att försäkringsbolagens ekonomi riskerar att haverera.

Morgonen den 13 augusti hade tv-kanalen ZDF extrautsändningar om katastrofen. Den tyske miljöministern Jürgen Trittin fastslog att vi nu får skörda frukterna av 100 års industrialisering.

Det är i högsta grad tid att vi slutar att diskuterar om växthuseffekten leder till klimatförändringar. Det är redan nu ett klarlagt faktum att så är fallet.

Trittin och miljöexperterna räkna med att det blir ännu värre många år framåt i tiden, även om vi kan få hela världen med på att sänka utsläppen av växthusgaserna.

Det duger absolut inte längre med fler dåliga kompromisser bara för att få miljöboven nummer ett i världen, USA, med på överenskommelserna.

Nu får det banne mig vara nog med USA-daltet. Det är många fler än mig som retat sig på de arroganta jänkarna. Därför står i dag USA ensamma i korståget mot Irak. Enligt der Spiegel vill inte Spaniens utrikesminister Ana Palacio, 75 procent av fransmännen och 80 procent av engelsmännen delta i något korståg mot Irak, även om FN sanktionerar ett sådant äventyr.

Sverige är det enda landet som via Anna Lindh har uttalat att Sverige kan ställa upp med svensk trupp om FN säger ja till ett krig mot Irak. Risken är stor att den fege Kofi Annan säger jag till ett sådant krig.

Sverige har under de senaste fyra-fem åren kompromissat sönder alla internationella överenskommelser om miljön, bara för att blidka gunstlingen USA. Det måste bli ett slut på denna kryperipolitik gentemot miljöboven USA.

BIRGER HANSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons