Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dåligt påläst

Annons

Svar till Lilla My:

Lilla My hävdar att fett är farligare än mobilmaster. Hon är beklagligt dåligt påläst. Till skillnad mot din (egenkomponerade) uppfattning så duggar det larmrapporter, baserade på studier och djurförsök.

Exempel på forskare som funnit skadlig påverkan är: George Carlo, Washington, Lebrecht von Klitzing, Lübeck, Michael Klieeisen, Spanien, G J Hyland, Storbritannien, Ross Adey, Kalifornien, Henry Lai, Washington, Leif Salford, Arne Brun, Lund, Lennart Hardell, Örebro, Kjell Hansson Mild, Umeå, Roger Santini, Frankrike.

Forskning visar bland annat på sömnstörningar, oro, minnesproblem, svagare immunförsvar, missfall, depression, blodtrycksförändringar, flertalet utbrändhetssymtom med mera. Den mängd mikrovågor från sändare och mobiltelefoner som vi ständigt utsätts för, överallt, påverkar hälsan i någon grad. Massor att läsa finns på nätet. Tidskriften Medikament har i de senaste numren skrivit om cancerrisken från mobiltelefoner, och om "greenwashing". Ekonomiska intressen figurerar.

Ensidig debatt? Om forskare ser en risk med något, menar du att när de ofta varnar om detta, så är de ensidiga? Hur korkat resonerar du? Jag hoppas att du inte har en ansvarsposition med denna inställning. Och att utan omsvep påstå att det är farligare att röka. Det vet du inte. Farligt? Ja.

Det är upp till var och en hur man vill leva sitt liv.

För den som vill vara försiktig med strålningen går detta inte. Jag har sex barn och är alltmer orolig för dem. WHO-chefen Gro Harlem Brundtland har i tidningsartiklar rekommenderat att försiktighetsprincipen bör gälla. Som chef för världshälsan borde hon vara mer påläst än Lilla My. För snart 100 år sedan ansåg man att radium var ofarligt.

På 1950-talet röntgade man barnens fötter för att finna rätt skostorlek. Det finns många fler exempel. Det som ofta är farligt för människor, är okunnighet. Inte sällan dumhet.

LILLA JAG

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons