Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dåliga nerver, finns det?

Annons

Jag lider av dåliga nerver. Efter 60 år av rökning är det kanske fullt normalt. En smula naivt beställer jag tid hos min läkare för att få något lugnande. (Fast i dag lider man inte av något så enkelt som "dåliga nerver"; man lider av depression, möjligen djup.)

Men det där med nerver var inte läkarens bord utan utanför hans kompetensområde. Han hänvisade mig till psykiatriska avdelningen i Ludvika. Jag ringde förstås dit, blev varmt välkomnad men först måste jag få en remiss hos min läkare.

Ny tidsbeställning, nytt besök, en timmes lång intervju och blodprovstagning, och remiss till Ludvika. Nu tror jag mig förstå, att man där i stort endast behandlar självmordskandidater. Jag ansågs tydligen ingen värdig sådan och med lätt hjärta kunde man skicka remissen tillbaka.

Vad skulle nu den stackars kompetenslöse göra? Jo, det fanns en utväg; samtalsmottagningen i Ludvika. Ny remiss och efter någon månad (eller några, jag har tappat tidsbegreppen) fick jag en kallelse dit. Jag möttes av en sympatisk dam, som under en timmes tid ställde ungefär samma frågor, som läkaren hade ställt några månader tidigare. Hon ansåg efter intervjun, att jag borde ha något lugnande, men tyvärr, där har man ingen kompetens att utfärda några recept. Det enda hon kan göra, är att skicka intervjun till läkaren, som alltså i princip får en kopia av det jag tidigare berättat för honom. Ska han nu skicka intervjun till psykiatriska avdelningen med förhoppningen, att man där trots allt kan finna någon misstanke om att jag tänker lägga hand på mig själv?

Jag tänker tillbaka ett drygt halvsekel på salig CG Sundell. På en kvart hade han förmodligen löst det problem som nu snart ett halvår har valsat runt på diverse instanser men ändå fortfarande befinner sig i sin linda.

Rune Wesström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons