Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dålig Faluluft.än sen?

Annons

Politikerna och tjänstemännen i Falun har i många år arbetat hårt på att försämra luften i staden. Några exempel är alla dessa farthinder på gatorna som omöjliggör alla försök att utöva någon sorts ekokörning. Alla avstängda gator som tvingar bilister att åka stora omvägar för att ta sig från ena sidan till den andra sidan av stan.

Miljöchefen tror inte att det skulle bli bättre om man öppnade Åsgatan. De som begriper bättre vet. i varje fall borde man kunna göra samma försök som med Södra Mariegatan. Stora bussar som, oftast tomma, tränger sig fram i innerstan, utan att ta hänsyn till annan trafik, bidrar knappast till vare sig bra trafik eller luftmiljö. När bussarna kommer upp till Svärdsjögatan och tar upp eventuellt passagerare bildas långa fordonsköer ner mot stan på grund av den felaktiga placeringen av hållplatsen i höjd med "psyket".

Sopchefen som för något år sedan med sina papperspåsar införde den nya sopdoften i villa- och radhusområden tycker till och med att vi kör för lite och vill att vi själva ska köra deponisoporna till tippen.

Det är aktiv miljöpolitik det. Mot miljön!

Öppna Åsgatan i nordlig riktning på försök. Att leda trafiken förbi Östra skolan är bara ett desperat förslag för att blidka kompisarna i nordstan.

L

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons