Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalälven kan ge oss alla en bättre framtid

Annons

Landstingsordföranden Alf Johansson uttryckte 1 maj att landstingets största problem är den dåliga ekonomin.

Vi i Dala Kanalsällskap har under många år påpekat att man genom att utnyttja Dalälven som farled kan öka den ekonomiska tillväxten och därmed motverka bristen i kassorna.

Erfarenheten och de mycket kompetenta studier som gjorts visar att det rör sig om, försiktigt räknat, en ökning av minst 10 000 personer och för landstinget 200 miljoner kronor. Dessutom ökade kommunala inkomster.

Vad som har stoppat dessa inkomster är i första hand allmänt formulerade miljöskäl. Dessa skäl är tyvärr inte allvarligt prövade. Det är nu nödvändigt att pröva vilka miljöskäl som får orsaka en utflyttning av 10 000 personer och ett inkomstbortfall för landstinget med 200 miljoner kronor per år.

Även hänsyn till järnvägen har spelat en negativ roll i sammanhanget. Faktum är, att den ekonomiska tillväxt som en Dala Kanal ger tryggar framtiden för alla transportmedel.

Problemet med transport-Dalarna är, som ofta framhålles, att vi splittrar upp oss på en mängd olika projekt. Vi borde i stället enas om ett stort och genomgripande: Dala Kanal!

NILS GUNNAR STORERKERS

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons