Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

* Dags för alliansen i landstinget

Annons

2009 var ett år då Sveriges landsting klarade ekonomin bra med ett överskott på 14 miljarder kronor. Regeringens krisstöd för att möta lågkonjunkturen stärkte kassorna.

I Dalarna var underskottet 122 miljoner kr. Med tidigare underskott ligger landstinget back med totalt 805 miljoner kronor.

Trots en landstingsskatt som är bland de högsta i Sverige klarade den sossestyrda majoriteten inte ekonomin när andra landsting förbättrade sin.

Landstinget Dalarna var dessutom ett av två landsting som gick miste om regeringens kömiljard på grund av att väntetiderna för vård är för långa i Dalarna.

Jag tror inte att det finns några enkla lösningar på dessa problem. Framtiden kan komma att innebära prioriteringar och smärtsamma beslut. Vi kan inte låna till vård i Dalarna. Vi kommer att behöva mer vård till en åldrande befolkning. Det behövs sannolikt fler vårdplatser och bättre samarbete mellan kommunens äldreomsorg och geriatriken. För att klara det behövs nytänkande, raka besked och breda politiska lösningar.

Rösta för förändring!

Svante Parsjö Tegnér

landstingskandidat för Folkpartiet.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons