Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att ta upp striden för vården i länet

Annons

Vår tids största hot mot sjukvården i Dalarnas län är Alf Johansson, "Länsvärdet" Bertilsson och Ingalill Persson.

Affe och Länsvärdet skjutsar fram fru Persson i tv-rutan. Där svamlar hon osammanhängande. De har till oss dalfolk förklarat, att nu ska landstingsskatten höjas rejält, psykvården i Mora ska bort, resursgruppen ska bort, vårdcentraler ska bort och i Rättvik blir ortsborna utan ambulansstation och ambulanser. Allt som handlar om sjukvård ska bort.

Vart tar alla pengar vägen som ska vara till sjukvården. Jo, Dalatrafik slukar 90 miljoner kronor per år, kultur och annat inte nödvändigt får miljontals med kronor, Affe höjde sin lön med inte så lite.

Men 15 miljoner kronor hittade de till lantbruksskola i Älvdalen.

I Rättvik har det funnits ambulans sedan 40-talet. Ambulans-Pelle körde då en ombyggd sjusitsig Chrysler. Rättvikarna betalar också skatt till ambulansbilar och personal men om betongsossarna får bestämma blir de utan.

Hur reagerar Rättviksfolket på detta okloka och vansinniga beslut.

Ni blir snart utan om ni inte gör motstånd. Kanske att ni kan få en prio 1-bil om några år.

Rättvikare, ni som är kända att vara så snåla, på med pickelhuvorna, ta fram armborsten, svärd och vässa även pilarna i vårt landskapsvapen. Åk till Falun och kasta ut trojkan! Nu får det vara nog! Jag citerar Bo Lindebert: Vakna för h-e kullor och masar!

O TALLBLAD

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons