Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att börja spela fair play Strandhäll!

/

Annons

Det är lätt att raljera över Donald Trumps syn på mexikaner, och hans beslut att göra America great again genom att bygga en mur mellan länderna, som mexikanerna dessutom ska betala.

Regeringen och socialförsäkringsminister Annika Strandhäll verkar dock ha inspirerats av Trump när de i sin iver att få ner sjuktalen tar till liknande grepp.

Minns Försäkringskassans reklam i höstas som präntade in en bild av att sjukskrivna inte är med och drar sitt strå till stacken i laget Sverige. Den skärpta tillämpningen av sjukförsäkringen kan mycket väl liknas vid en mur som blivit så svår att ta sig över att antalet personer som nekats sjukpenning och därför begärt omprövning av sitt ärende har ökat med 500% bara under det senaste året.

Väntetiden för att få sitt ärende omprövat är nu uppe i 25 veckor. Under väntetiden står man som sjukskriven helt utan ersättning. Skyldig till dess motsatsen bevisats. I praktiken har vi naturligtvis inte blivit friskare, men Strandhäll är nöjd med utvecklingen.

Hellre än att tydliggöra arbetsgivarnas rehabiliteringsansvar och se till att de lagar som reglerar arbetsmiljön efterlevs, eller att se till att sjukvården har de resurser som krävs, låter man de sjukskrivna betala priset för den friserade statistiken med att fattiggöra och lämna dem i utanförskap.

Laget Sverige med Annika Strandhäll som lagledare kommer inte att bli great again förrän man börjar spela fair play.

KE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons