Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cykelreparatör eller ortoped?

Annons

Tänk att man kan bli så osannolikt förbannad! Det blev jag sedan jag läst om den unga kvinnan, 24 år, som krossade sitt bäcken sedan hon ramlat sju meter från ett träd.

Hon fördes till Falu lasarett och på akuten vidtog man röntgen som markerade frakturer. Hon fördes vidare till intensiven för att återhämta sig och därefter till ortopeden. Där började hennes helvetiska lidande. Medicinmannen där ordinerade smärtstillande medicin och sjukgymnastik. Helt otroligt!

Jag kunde inte att släppa tanken på den drabbade kvinnan. Som lekman kontaktade jag en före detta granne som är kirurg.

Jag berättade vad jag läst, om kvinnans skador och frågade hur hon borde ha behandlas. Svaret blev att läkaren på ortopeden handlat totalt fel och därmed vållat kvinnan outhärdligt lidande.

Vad har landstinget i Dalarna anställt för läkare? Jag hoppas innerligt att kvinnan tillfrisknar och att hon tar upp kampen, med eller utan hjälp, mot den som kallade sig läkare på ortopeden i Falun. Denne skulle direkt suspenderas för att senare avskedas. Vi dalfolk betalar så mycket i landstingsskatt att vi kräver en avsevärt bättre sjukvård. Så här får det definitivt inte gå till år 2003!

O TALLBLAD

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons