Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cruising ett otyg

Annons

Jag håller fullständigt med Christian von Sydow när han säger att han vill stoppa cruisingen (sidan 5 FK, 1 augusti). Jag bor själv i ett hörn mot Nybrogatan, där långa parader av gamla bilar skrider fram i sakta mak och släpper ut tonvis med avgaser. Jag flyttar alltid hemifrån den kvällen och bor hos någon vän i utkanten av stan, ögonen rinner och det svider i halsen, trots stängda fönster, om jag stannar i min lägenhet.

Dessa bilar har väl inte heller någon modern avgasrening, vilket gör dem ännu farligare. Hur mycket avgaser som släpps ut denna kväll i Falun kan jag inte ens föreställa mig.

Det är att arbeta på att minska farliga utsläpp det, eller hur? Falun är väl dessutom inte enda staden med otyget cruising, kan Sverige verkligen säga sig arbeta för att förbättra miljön?

Att säga att cruisingen har tradition är väl att ta i. Den har väl inte funnits i allför många år, och Dan Westerberg är välkommen hem och sitta i min lägenhet nästa cruisingkväll, få se om han sedan tycker att miljöbelastningen är liten!

Falun är väl heller inte känt för sin fina luft annars, så varför förvärra den?

Hur sedan föräldrar kan sätta sig vid gatukanten med barn, från nästintill babies till större barn, och där insupa de farliga, och ibland påstådda cancerframkallande ångorna från bilarna en hel kväll är en gåta.

Kör ett varv och parkera sedan på till exempel postparkeringen så kan bilfrälsta personer gå dit och beundra de säkerligen fina gamla bilarna. Det är väl bilarna man vill se, inte avgaserna?

G Emilson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons