Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centerpartiet är alliansens gröna röst

Annons

I Centerpartiets valprogram står det att man vill bygga ut Stackmoradammen.

Miljödomstolen har sagt nej till ett kraftverk vid Stackmoradammen. Fortum överklagade domen till Miljööverdomstolen, fick ej prövningstillstånd. Därmed står Miljödomstolens dom fast. Så nu ansöker Fortum om att få riva ut dammen, och det kan ingen politiker ändra på! Företaget har väl rätt att göra vad man anser bäst med sin egendom.

På Centerpartiets hemsida kan man även läsa att man vill tillåta ett kraftverk i Ore älv vid Älvho. Motiveringen är att "Sverige behöver elenergi för att kunna utvecklas som företagarland".

Miljöpartiets språkrör Peter Eriksson säger att Sverige producerar mer el än vad vi gör av med. Vi kan stänga ett kärnkraftverk. Utbyggnaden av vattenkraft innebär att lokala populationer av fisk, smådjur, växter och andra organismer utrotas för all framtid. Alltså ren och skär miljöförstöring!

Förutom de problem som uppstår i närområdet så blir det även påverkan i Östersjön. I Centerpartiets program på riksnivån, så vill man rädda Östersjöns torskbestånd.

Så lyft blicken från en lokal plats i Oreälven i Orsa kommun, se längre och förstå hur komplexa ekosystemen är och hur saker och ting hänger samman på de mest oväntade sätt!

Så Mikael Thalin, vad vill du lämna över till barn och barnbarn? Det är Centerpartiets gröna röst i Orsa som förespråkar miljöförstöring.

Orsa kommun behöver satsa på turistnäringen för att få in mera pengar till skola, vård och omsorg. Om vi kan satsa på fisketurismen så kan det bidra med nya företag och andra möjligheter för befintliga företag i kommunen.

Nya Moderaterna i Orsa

Ronnie Persson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons