Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centern satsar på landsbygden

Annons

I en insändare i FK 20/6 påstås att "centern sviker landsbygden". Jag tycker det är så fegt att inte skriva under med sitt namn. Precis hemkommen från stämmor i Umeå, där jag varit ombud, kan jag berätta att vare sig centerpartiet eller centerpartiets ungdomsförbund, cuf, sviker landsbygden.

Tvärtom! Vi satsar på landsbygden, att hela landet ska få möjlighet att leva och att lantbruket ska få samma möjligheter i Sverige som i övriga EU. Jag vet att centerpartiet vill sänka dieselkostnaderna för traktorer och arbetsmaskiner. På stämman, där jag var ombud, beslöt vi också att dieselbilar bör få lägre skatt eftersom de förbättrats miljömässigt på senare år.

Jag har nyligen tagit körkort eftersom jag bor på landsbygden och det är dåligt med bussar. För mig är bilen nödvändig. På stämman diskuterade vi utvecklandet och stimulerande av användandet av mer miljövänliga bränslen, som på sikt ersätter fossila bränslen. Vi pratade om el- och hybridfordon, inblandning av etanol och annat.

En ökad användning av biobränslebaserade drivmedel är väl inget hot mot lantbruket och landsbygden. Det var det dummaste jag hört. Det är ju i stället en jättestor möjlighet!

KARIN JOHANSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons