Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byt vårdkö mot valfrihet

Annons

Landstingsstyrelsens ordförande Ingalill Persson (S) sa nyligen att dalfolket är nöjt med landstingets vård. När man väl får någon vård, ja!

Jag vet flera exempel där unga människor som har lovats operation har fått vänta i månader och till och med år på att få en tid för operation hos Landstinget Dalarna.

En av dessa ungdomar fick nyligen veta att det skulle ta 4-6 månader att få en operationstid. När hon ville använda sig av vårdgarantin var hon tvungen att vänta i tre månader. Hon valde att bekosta resan till operationen på egen hand. Den privata vårdgivaren hörde av sig redan efter en vecka, och inom tre veckor var hon opererad.

När vänsterkartellen pratar om att det bara är de rika som kommer att få bra vård med fler privata vårdgivare så undrar jag vilken verklighet de lever i. Med fler privata vårdgivare skulle dalfolket få mer tillgänglig vård till lägre kostnad.

Centerpartiets kandidater till landstingsvalet har en gedigen erfarenhet av att inneha ledande positioner i regionen och länets kommuner. Kryssa en centerpartist i valet den 19 september!

Anki Enevoldsen (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons