Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bysamfällighetens dilemma inför valet

Annons

Medlemmarna inom Bysamfälligheten upplever nu en stark oro och förtvivlan. Inget parti har öppet och ärligt tagit itu med rovdjursfrågan (plågan). Ska vi ha 200 vargar, 500 eller inga? Ska björnstammen ökas eller minskas? Ska jakten på varg bli fri och allmän?

Hur blir det med vägg- och hårlöss som ju tidigare hört till den svenska faunan? Hur ställer sig partierna till jägarförbundets lekstuga Öster-Malma?

Ska djurskyddsföreningarna tillåta helikopterjakt och bedövning av skogens vilda djur? Ska det vara naturskydd att först hetsa djuren och sedan bedöva och förse djuret med en besvärande radiosändare?

Vilket parti ställer sig bakom åsikten att befolkningen utan räd-sla kan vistas i skog och mark med bärplockning och rekreation? Hur ställer sig partierna till att rånare och yrkesdemonstranter med huva ska vara lovliga året om?

I den livliga diskussionen inom Bysamfälligheten har framkommit förslag att varg, björn, mårdhund, vitsvanshjort, lodjur och illasinnade människor med rånarluva ska vara lovligt vilt året om.

Var står partierna? Bysamfälligheten vill ha besked före 15 september. Rapporterar gör...

...ERRGE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons