Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byråkraternas makt i Leksand

Annons

Under den senaste tiden har det framkommit flera exempel på att informationen från socialförvaltningen i Leksand till pensionärerna har varit bristfällig eller obefintlig.

Så var fallet när det gällde de nya reglerna för transport av varor från affären till bostaden. Då sände förvaltningen ut ett anonymt och odaterat "brev" som dessutom inte var undertecknat av någon ansvarig person. Det fanns således ingen hänvisning till vem man skulle vända sig med frågor eller klagomål.

Förra veckan fick vi veta att de pensionärer som köper mat från kommunen och får maten levererad till bostaden av hemtjänsten, måste avbeställa maten åtta dagar i förväg.

Tidigare kunde man enkelt avbeställa maten samma dag eller till hemtjänsten dagen före. Det var ett enkelt system som fungerade bra. I många andra kommuner har man fortfarande detta system men i Leksand är det tydligen omöjligt.

Här skyller man på den av riksdagen beslutade maxtaxan inom äldreomsorgen. Byråkraternas makt är tydligen stor i Leksands kommun. Naturligtvis ska förvaltningen omedelbart återgå till den tidigare ordningen till glädje både för pensionärerna och för hemtjänstens personal.

Varför inte samarbeta med de handikappades och pensionärernas organisationer om detta? Vad anser politikerna i Leksand, i synnerhet de som sitter i socialnämnden, om tjänstemännens hantering av dessa för de äldre så viktiga frågor?

GUNNAR LINDBERG

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons