Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygg ett rättscentrum

Annons

Falu tingsrätt behöver större och mer ändamålsenliga lokaler. Om detta råder inget tvivel. Häktet i Falun behöver betydligt större lokaler. Antalet häktade har senaste året varit dubbelt mot antalet platser på häktet. Anhållna och häktade personer sitter i förvar på olika platser i länet, häktade även runtom i landet. Åtskilliga årsarbetskrafter, poliser och vårdare, går åt till transporter av dessa frihetsberövade personer då de ska till och från förhandlingar av olika slag. Säkerheten är heller inte den bästa vid dessa transporter och förhandlingar. Polisen i Falun är också trångbodd. Rumsbristen är konstant. Små ombyggnader hela tiden kan ses som tillfälliga nödlösningar.

Bygg ett rättscentrum som inrymmer polis, åklagare, domstol och häkte. Arbetet för alla parter blir då mer rationellt och effektivt.

En samlokalisering skulle underlätta de dagliga kontakterna avsevärt. Inte minst skulle ett antal poliser frigöras från transporttjänst till egentligt polisarbete. Högre säkerhet vid förhandlingar.

Ett nybygge är naturligtvis önskvärt. Men det finns alternativ med befintliga lokaler. Polishuset är fullbelagt men öka på häktet med en våning. Häktet har nu en våning och resten av polishuset tre. Sedan finns två stora byggnader intill polishuset. Skattehuset och Arbetsförmedlingen. I båda dessa finns tomma lokaler. Sedan är det ganska enkelt att koppla ihop de tre byggnaderna.

POLIS I FALUN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons