Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Busstider i Gagnefs kommun

Annons

Jag läste i tisdagens tidning att Gagnefs kommun ska se över busstiderna från Gagnefs kommun till gymnasieskolan i Leksand. Syftet är att bättre kunna samordna busstiderna med skolans start- och sluttider.

Vi som tydligen bor i fel del av kommunen (mellan Mockfjärd och Borlänge) skulle vilja att även våra busstider sågs över.

Linje 56 mellan Mockfjärd och Borlänge startar i Mockfjärd 6.30 och anländer till Borlänge cirka 7.15.

Nästa buss startar 10.25 i Mockfjärd och då är man i Borlänge strax efter 11. Linje 58 från Borlänge mot Leksand avgår 7.30 från Djurås och då är man enligt busstabellen i Leksand 8.00.

Om man tar nästa buss avgår den 8.05 och då är man i Leksand 8.40.

Jag menar att om någon resenär på linje 56 skulle missa den första bussen och inte kan ta sig till skolan som börjar 8.00 och inte kan ta sig dit på något annat sätt än med nästa buss så blir han/hon tre timmar försenad.

Om samma sak skulle drabba en resenär på linje 58 så kommer han/hon "bara" 40 minuter försent.

Busstiderna hem är inte heller speciellt bra. 56:an går från Borlänge 15.25 och det är väl bra om man slutar ungefär den tiden. Men det går ju ingen tidigare buss (förutom den som går 7.25) och nu är det ju så att skolan ska spara pengar och därför tas ingen vikarie in om någon lärare skulle vara frånvarande.

Det här läsåret har det därför hänt ett par gånger att jag på grund av inställda lektioner slutat skolan vid halv elva och om jag inte lyckas ta mig hem på något annat sätt så får jag stanna fem timmar i Borlänge för att åka med bussen.

Någon buss måste det väl gå att peta in lite senare på morgonen och lite tidigare på eftermiddagen.

Mellan Leksand och Borlänge går det bussar stup i kvarten på eftermiddagen men det beror ju på att den vägen är större och mer trafikerad.

Jag tycker ändå att Gagnefs kommun borde ta sig en titt på busstiderna mellan Mockfjärd och Borlänge samtidigt som man ser över busstiderna mellan Leksand och Borlänge.

PÄR SÖNNERT

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons