Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brottsligheten en valfråga - välj rätt

Annons

Det har varit en brottsvåg i Säter. Närpolischefen framhåller då att medborgarna inte får ingripa själva.

Tidigare var en vandal i farten i Säter men vid några tillfällen när polisen tog fast honom, pratade man bara med honom och lät honom sedan löpa vidare.

I Grängesberg har det varit oroligt en längre tid och polisen lyser med sin frånvaro. I Hedemora har det hänt allt för mycket, ja, överallt ökar brottsligheten och polisen gör inget förrän medborgarna försöker agera.

Är det prestige från polisen att man inte vill ha hjälp från medborgargarden eller värnar man om brottslingarna? Det behövs bevis in absurdum för att få fast dem som gör tillvaron osäker för de skattebetalare som betalar en av världens högsta skatter. Ingriper man och skadar en brottsling, behövs inga bevis för att man ska åka dit ordentligt.

Ja, man kan åka dit på skadestånd om en inbrottstjuv gör illa sig under inbrott i ens eget hus.

Ungdomsbrottsligheten går upp och detta kunde vändas om föräldrar fick uppfostra sina barn. Det får man knappt göra för då får man BRIS på sig. Samhället ska uppfostra barnen i stora dagis-grupper tydligen.

Listan är lång. Under snart ett halvsekel har det predikats att det är synd om brottslingar och att de behöver vård och stöd. Det fanns (finns) en förening, KRUM, för kriminalvårdens humaniserande, som om det inte är bra nog i svenska fängelser. Mördare kan låtsas vara sinnessjuka och hamna i Säter. Där är det svängdörrar i stället för murar, och frikostiga permissioner, utan att omgivningen får veta något.

Ska vi fortsätta ha det så här så ska vi naturligtvis rösta på socialdemokraterna. De har byggt upp detta rättsväsende och systematiskt raserat allt moraltänkande sedan årtionden tillbaka.

LAGLYDIG

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons