Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brottligheten värre i Gränges än i Ludvika

Annons

Svar till "74-årig Grängesbergare"

Har du över huvud taget varit utanför dörren det senaste halvåret? Så mycket brottslighet som det är nu i Grängesberg har det aldrig varit i hela Ludvika kommun ens.

Bilen som körde in i Adria har ingenting med det knarkargäng som härjar här omkring att göra, så jag kan hålla med om att det kunnat hända var som helst i Sverige. Men allt det övriga?

De kör bil påverkade av både det ena och andra, ofta utan körkort och gärna i någon gammal rosthög som slutade gå igenom besiktningen för 20 år sedan, helst då oskattad och oförsäkrad förstås.

Vad händer den dag de krockar med oss hederliga människor? En i detta gäng lyckades ju påverkad köra på en bil som stod parkerad på väster och ändå är vederbörande på fri fot. Men det är ju klart, man klarar sig när man har en pappa som alltid håller en om ryggen vad man än ställer till med.

Vad hade hänt om det varit människor som blivit påkörda? Lite böter, en klapp på axeln och ett "bättre lycka nästa gång"?

Angående påhoppet på kiosk-ägaren, så borde väl han om någon se hur mycket skit som flödar fritt. Alla kretsar ju kring kiosken eller sitter vid hans bord på kvällar och helger. Och hur gick det för OK-ägaren efter hans uttalande? Jo, han fick inbrott.

Det konstiga är att alla, även polisen, vet vilka det är som utför alla dessa brott. Men varför åker de aldrig i fängelse? Nej, det är väl synd om de "stackarna", så istället får de ett par hundra i böter. Sedan är det bara att fortsätta plundra ärliga människor.

Jag har själv blivit bestulen på personliga saker av detta gäng och ändå har en i gänget mage att hälsa på mig när vi möts i bil. Hur j-a dum tror de att man är? Det går inte att hålla något hemligt i en liten by som den här.

Varför ska man jobba egentligen? Man kan ju lika gärna försörja sig som socialfall och åka runt och plocka det man vill ha. Sverige verkar ändå ha blivit laglöst. Om det finns bevis, då ska dödsstraff tillämpas!

Jag förstår att polisen inte har tid att jaga "bovar" om tre stycken ska behöva ringa bara för att de hittat din bil. Det kan väl inte ha högsta prioritet, eller?

EN 50 ÅR YNGRE BYBO

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons