Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bröstpump - lågvattenmärke

/
  • Det har nästan blivit något fult att tala väl om amning och mena att det inte alls bara är att ersätta med flaskmatning av urpumpad bröstmjölk. Lars Ohlys (V) förslag att mamman ska pumpa ur mjölk om hon inte vill sluta amma då pappan tar sin del av de rödgrönas kvoterade föräldraförsäkringen, är valets lågvattenmärke, tycker

Annons

En viktig politisk fråga är föräldraförsäkringens fördelning mellan föräldrarna, inte minst för alla bebisar om de ska få ha mamma och pappa hemma så länge som möjligt. En röst på de rödgröna innebär en röst på en kvoterad föräldraförsäkring. Det är ovärdigt att göra våra små barn som "gisslan" för ett jämställt samhälle som inte har kunnat realiseras under de senaste 80 åren. Jag vill föra de små barnens talan.

Det är viktigt att få amma sin mamma för näring, närhet och trygghet. I en del fall kan eller vill mamman inte amma och då finns det ersättning. Det är upprörande att göra politik av hur länge folk ska amma när alla vet amningens fördelar. Jag skulle vilja påstå att mamman är hemma runt ett år med bebisen bland annat för att amma är det bästa för barnet.

Det är en fråga för lagstiftningen att det inte ska vara en nackdel för kvinnor att vara hemma med barn samt uppmana arbetsgivarna att ha en positiv attityd till pappaledighet. Det är självklart att föräldrarna själva ska få bestämma vem av föräldrarna som är hemma när och hur länge.

Mamma Mu

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons