Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brevbärning = terapi för brevbärare

Annons

Ett förslag som det nu publicerade förslaget att bära ut brev varannan dag lämnades redan för några år sedan i den lilla lådan för synpunkter på postens verksamhet i det dåvarande postkontoret på Storgatan i Ludvika.

Men några kommentarer till förslagsställaren kom aldrig. Naturligtvis inte, det var ju det dummaste stället att lämna ett sådant förslag, det hade varit lika bra att slänga det i papperskorgen direkt, för det var ju där det hamnade.

Nu är frågan uppe igen. Tur att det är fler som reflekterar över tillvaron. Och facket reagerar reflexmässigt på samma sätt som vävarna i 1700-talets England när man ville införa mekaniserade vävstolar. Man vill till varje pris slå vakt om sin sysselsättningsterapi.

För vad är det annat, när man fem dagar i veckan åker omkring och delar ut reklamblad som om det vore något viktigt och brådskande att förmedla. Nästan all info går nu med IT.

Kanske har detta gått facket förbi. Räkningar betalas en gång i månaden, så det kan inte vara så bråttom. Utdelning av post till privatpersoner en gång i veckan borde mer än väl räcka, varannan dag får väl då ses som ett steg på vägen.

Att ha en massa bilar som åker runt och startar och stoppar och startar och stoppar och... alldeles i onödan är ju dessutom inte särskilt miljövänligt. Vidare kan man säkert slippa en massa nattjobb med sortering och distribution, men då går det ju ut över OB-tilllägget förstås.

Sophämtningen har ju sedan några år halverat antalet turer, men även där var det gnäll för sysselsättningens skull.

Samhället måste ju kunna ha bättre användning för folk än att låta dem åka omkring som sysselsättningsterapi.

KURIR

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons