Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bred alkoholdiskussion i Falun

Annons

Vid alkoholdagen (i Stockholm) om aktuell forskning kring konsekvenserna av den lavinartade ökningen av vår alkoholkonsumtion, sa folkhälsominster Morgan Johansson att nu har vinden vänt. Han åsyftade då att allt fler av ansvariga politiker, tjänstemän och debattörer skulle ha insett att nu är det dags att sätta in åtgärder för att vända trenden av en ökande konsumtion ("kontinentalt" drickande i veckorna och det svenska "supa skallen av sig" i helgerna).

Morgan Johansson har, i flera av de sammanhang jag lyssnat på honom, sagt att vi måste bli bättre på tillsyn i kommunerna och vara mer restrektiv då det gäller alkoholtillstånd till restauranger och vid arrangemang.

Det torde vara på sin plats att också vi i Falun tar en bred diskussion som torde leda till nya politiska beslut och direktiv för en tydligare kommunal alkoholpolitik.

Ungdomarna (som dricker allt mer, och allt fler av dem i alltför tidig ålder) behöver ett konkret stöd.

Det är dock mycket glädjande att flera ungdomar, till exempel UNF, efterlyser och arbetar för en förändring av såväl attityder till alkohol och andra droger, samt verkar för en mer restriktiv alkoholpolitik.

I de av riksdagen beslutade folkhälsomålen slås det återigen fast att vi bland annat ska arbeta för en fortsatt restriktiv alkoholpolitik och att den totala alkoholkonsumtionen måste minska och inte, som nu, fortsätta att öka.

GUNNAR BLOMMÉ

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons