Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

* Bostäder får ungdomarna att stanna

Annons

I Falun måste bostadsbyggandet komma igång. Att ha bostad är en social rättighet. Om vi rödgröna vinner riksdagsvalet kommer vi åter att införa subventioner i samband med bostadsbyggande.

500 miljoner har avsatts 2011 och 900 miljoner 2012 i de rödgrönas budget. Alliansen tog bort subventionerna för bostadsbyggande. Enligt deras bostadsminister Mats Odell ska marknaden själv styra så det byggs lägenheter.

Detta har medfört att i Falun har det aldrig byggts så lite bostäder som det har gjorts under de senaste fyra åren. Detta måste det bli ändring på. Man kan inte kräva av marknadens kommersiella aktörer att bygga för en långsiktigt hållbar struktur på bostadsmarknaden. De bygger det som är enklast att sälja.

Just nu råder det brist på lägenheter i Falun. Vi behöver både hyresrätter och bostadsrätter samt egnahem. I och med den brist som det är i dag höjs priserna på hyresrätter och insatser på bostadsrätter samt priser på egnahem. Detta innebär att många av våra ungdomar inte kommer ha råd att flytta hemifrån.

Berit Nykvist (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons