Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Börja med att övertyga EU-anhängarna

Annons

Svar till Carl Ström:

Ni som på skoj stått och ropat "Vargen kommer" ska inte bli förvånade över att vi som blivit lurade på detta sätt nu inte bryr oss när vargen kommer på riktigt. Ägna din tid åt att övertyga dem som röstade ja till EU i stället för att övertyga oss som röstade nej.

Det går nog bra att vara med i EU även för er bara ni slipper att vara med när det gäller allt som resten av Europa accepterat. Märkligt nog så är det bara de regler som passar som ni vill ha.

Vid EU-omröstningen sparades minsann inte på krutet när det gällde att övertyga alla om hur många bra regler med tullfri handel inom hela EU som skulle införas.

Hur blev det?

Efter valet begärdes det ena undantaget efter det andra! Parallellen med senaste riksdagsvalet i Sverige är alltför tydlig. Det går nog att lura förstagångsväljarna även denna gång, men vi andra har lärt oss vad era löften är värda.

Man behöver ej vara någon expert för att fastställa att de länder som valt att stå utanför valutaunionen hittills klarat sig bäst. Sen kan ni EMU-förespråkare få tycka vad ni vill.

Att sen inte påstå att handeln skulle passa på tillfället att höja sina priser är ju nästan befängt då detta inträffat i alla länder som gått in i valutasamarbetet.

Till sist: I Sverige är det tabu att en bonde kan leva på att tillverka vin & sprit för export till resten av världen och samtidigt skapa massor av nya arbetstillfällen. Dock är det fullt tillåtet och accepterat att tillverka och sälja vapen till resten av världen. Var finns moralen i detta?

STIG-ARNE ROLFSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons