Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borgerligt problemstyre i Falun

Annons

Svar till "En rak höger från socialdemokraterna i Falun" FK 10 september.

Den borgerliga attacken mot socialdemokraterna i Falun har nu inletts. Det är inte oväntat då majoriteten saknar både politik och styrkraft. Tidigare kritiserades socialdemokraterna när vi var ansvarsfulla och inte slog fast några ekonomiska ramar innan vi visste förutsättningarna. Nu är det den framlagda budgeten som kritiseras.

Så här ser det ut: Vi har lagt en budget med sammanlagt 50 miljoner kronor i nya pengar, de borgerliga lägger 40 miljoner kronor. Av våra går 27,4 miljoner kronor till det sociala och 16 miljoner kronor till skolan.

De borgerliga lägger 31 miljoner kronor på det sociala och 12 miljoner kronor på skolan.

Det är den borgerliga budgeten, utan prioriteringar eller öronmärkningar.

Socialdemokraterna lägger dessutom 4 miljoner kronor i ett särskilt friskvårdsprojekt vilket till stor del berör socialförvaltningen.

Vi gör dessutom särskilda satsningar i barnomsorgen och för en tryggare utemiljö.

De borgerliga gör inget åt det och har tyvärr inte klarat att förvalta de ökade inkomster som Falu kommun fått.

Ingen borgerlig politiker kan påstå att det blivit kvalitetshöjningar i Falun. Däremot har kommunens skuld betalats av med 150 miljoner kronor. Nu ska hälften av dessa pengar gå till investeringar i vägar, skolor med mera, så avbetalningen blir egentligen 75 miljoner kronor. Detta är de borgerligas främsta merit, säger de själva.

I stället försöker man skrämma Faluborna med s-budgeten när det i själva verket ger lika mycket eller mer till det som vi alla vill värna om.

Faluborna vill ha förbättrad kvalitet i omsorg, skola och en handlingskraftig politisk ledning. Inte siffertrixande och skryt över den ekonomi som trots högkonjunktur fortfarande är under isen.

JONNY GAHNSHAG

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons