Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borgarna visar sitt rätta ansikte

Annons

På torsdagens kommunfullmäktige var ärendet uppe om hur de 8,4 miljonerna ska användas som är disponibla från kommundelegationen.

Socialdemokraterna föreslog att pengarna ska användas för personalbefrämjande insatser vilket är nödvändigt då vi vet att kommunen har många sjukskrivna. Lars Westlunds, s, förslag var att 500 000 kronor avsätts årligen under fem år till rehabåtgärder. 4,9 miljoner kronor fonderas. Avkastningen ska användas till personalbefrämjande åtgärder. En miljon skulle användas till personalvård/projekt under år 2003.

Detta förslag skulle kunna ge kommunen en unik möjlighet att få sin personal att känna att arbetsgivaren bryr sig om deras situation och att få ett stopp på de långa sjukskrivningarna. Detta till synes mycket bra och nödvändiga förslag stoppades av de borgliga politikerna, som endast ville ge 400 000 kronor som ett engångsbelopp.

Det socialdemokratiska förslaget är ett bra och klassiskt bevis på socialdemokratisk politik där man bryr sig om människan. Men det visar också på ett klassiskt högeralternativ där människors arbete och välbefinnande kommer i bakgrunden.

Jag anser att nu har regnbågskoalitionen utmanat en socialdemokratisk välfärdspolitik. Man har utmanat de kommunanställda och deras fackföreningar, men man har också visat att Hedemora kommer att bli lite kyligare att bo och verka i.

SVEN GUNNAR CARLSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons