Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bödel på torget

Annons

Läser om den vedervärdiga dödsmisshandeln som förövades i Borlänge för en vecka sedan. Eller var det inte snarare en avrättning?

Enligt en lokaltidning sparkade mördaren det liggande offret i huvudet, hoppade på bröstkorgen och påstås även samtidigt ha pratat i mobiltelefon! Man får väl förmoda att dylikt agerande väcker respekt, anses "macho" i vissa kretsar?

Helt osökt tänkte jag en föga (politiskt) korrekt tanke men dock. Varför ska denne bestialiske mördare tillåtas vara kvar i den jordiska tillvaron?

Varför inte dödsstraff?

Han har ju själv dömt en människa till döden, och verkställt domen omgående. Men givetvis är detta en omöjlighet i dagens Sverige.

En sådan befängd tanke väcker förmodligen en större avsky bland alla rättänkande än detta mord.

Det är ju så, numera, att brottslingar röner den ömmaste omsorg och hänsyn. Brottsoffer, däremot, tycks få skylla sig själva?

Det svenska folket har dresserats till en humanism, en "tycka synd om"-mentalitet som inte är av denna värld.

Annars skulle väl, till exempel, en och annan avrättning på Sveatorget medföra ett verkligt lyft för Borlänges alltmera tynande centrum?

Och förvisso vara betydligt mera brottsförebyggande än den närmast patetiska "manifestation mot våld" som politikerna nu planerar.

Jag förmodar att de behöver döva sitt samvete. Det är ju dessa politiker som har ansvaret för det Sverige vi har i dag.

RAMBO

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons