Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blåställen blev guldbyxor

Annons

Det har blivit märkvärdigt tyst från de moderata skribenter som före valet fyllde insändar/debattsidor med löften om sänkt bensinskatt om den borgerliga alliansen vann valet. Ja, ni har väl all anledning att gömma huvudet i sanden och hoppas på att väljarna ska glömma också den delen av det redan härskna valfläsket.

Men det var ju ett demokratiskt korrekt val. Därför bör ju också frågan ställas till bilister och de sämst ställda grupperna av väljarkåren om ni blivit sannspådda i fråga om alla fördelar som Nya arbetarpartiet hade att erbjuda? Var finns ni alla i dag som höll bensinskattesänkningar som en prio ett fråga för alla som bodde miltals från tätorten och därför måste arbetspendla flera mil dagligen?

Mig veterligen har inte kollektivtrafiken ökat till exempelvis Vintjärn, Svartnäs med flera orter i periferin, men eftersom ingen klagan hörs måste väl Nya arbetarpartiets slogan om en tusenlapp mer i plånboken varit tilltagen i underkant. Ni har kanske redan fått råd att skaffa nya bensinsnåla etanolbilar, därför kan ni med knusende ro också se fram mot alliansbroder Andreas Carlgrens förslag om 20 kronor per liter bensin som en baggis, trots att ni kanske inte ännu ligger i full paritet med hans lön. Men var förnöjsamma ändå: Det är ju bara cirka tio månader sedan blåställen byttes mot guldbyxor!

Elof Roos

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons