Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biologisk mångfald - etisk enfald?

Annons

Bästa etiska djur och naturvän, då jag läste din insändare, "Står jägare över lagen?" 23 januari var jag osäker på om det fanns fog att svara eller ej.

Jag gör det med tanke på kommande generationer, så de ska få uppleva en biologisk mångfald i stället för etisk enfald som tycks vara på modet för tillfället.

Det tycks som om människor som du vill vrida tillbaks klockan till den tid då vår art inte existerade när du vurmar för en "naturlig balans av småviltet i våra skogar".

Där lon är stark blir det praktiskt taget soprent med småvilt och där finns ju allas vårt gemensamma dilemma, biologisk mångfald eller etisk enfald?

Den svenska jägarkåren beskriver du också som psykotiska lustmördare som inget hellre gör än att urskildringslöst skjuter djur.

Ärligt talat, tror du att vi skulle ha den artrika viltstam som vi faktiskt har i dag om det skulle varit på det sättet?

Det vilt vi tillsammans förvaltar och har ansvar för är frukten av den svenska jägarkårens arbete och många gånger ideella insatsar och inte tack vare er så kallade djurvänner.

Det tycks som om när fler människor anammar stadskulturen än landsbygdsdito gör de det på bekostnad av sunt förnuft och minskad förståelse för hur naturen egentligen fungerar.

Är detta månne ett rent rikt västvärldsfenomen?

CONNY LINDGREN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons