Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biografbygge hotar Ludvikafesten?

Annons

Bopartiet har som enda parti i flera år sponsrat, det vill säga lämnat ekonomiska bidrag till, Ludvikafesten med Dans-på-stan. Om ett par av de andra partierna gjorde som vi, betalade tillbaka något av sina stora skattefinansierade partistöd till våra innevånare, skulle det räcka till att bevara denna omtyckta tradition.

Vad som borde bekymra många är om sossarnas och andras hejdlösa investeringar i en kommunal biograf ligger bakom hoten både mot vår fest och våra bibliotek på de mindre orterna utanför Ludvika.

Förutom investeringen på mer än tio miljoner kronor, kommer biografens hyresavtal att ge ett underskott på mer än en halv miljon kronor per år; pengar som måste tas ifrån någon annan.

Den sista privata biografen, som nu konkurreras ut med skattemedel, är inte den första som sossarna ser till att få bort. Många minns säkert den strid som föregick rivningen av den andra, som skulle ge plats åt en galleria och ett parkeringshus. Vad resultatet blev av detta kan var och en konstatera på parkeringsplatsen framför Folkets hus - ett övergångsställe.

Man hade kunnat restaurera och rädda den nuvarande biografen till en bråkdel av de skattemedel som sossarna nu förbrukar, om den politiska viljan hade funnits.

SATSA PÅ DITT HEMMALAG – BOPARTIET

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons