Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bingolotto = barnarbete

Annons

När Bingolotto startade sades det att det var en stor satsning på barn- och ungdomsidrott. Tyvärr ser inte läget ut så i dag.

I stället för att främja idrott och rörelse som behövs som alternativ till tv, datorn med mera, är det många barn som står utanför idrotten på grund av Bingolotto.

Jag har två pojkar. Både vill vara aktiva inom idrotten. För att få delta i fotbollen måste de sälja två bingolotter var, varje vecka året om. Vi spelar inte hemma och ingen i vår släkt eller bekantskapskrets är intresserad av att köpa lotterna.

Det som återstår är att stå utanför någon affär och försöka sälja till stressade kunder eller betala lotterna själv. Nu har idrottsklubben erbjudit oss att köpa ut oss i stället för att få lotterna, för 1800 kronor per barn och säsong. Till detta ska man själv betala resor till träningar och matcher, avgifter för träningsläger, kläder och skor med mera.

Ingen liten utgift för två barn och en lön. Dessutom vill barnen spela handboll på vinterhalvåret = ytterligare två lotter per barn varje vecka hela året.

Två barn = fyra lotter per vecka, hela Bingolottosäsongen.

Det finns många föräldrar som inte kan betala dessa summor.

Det finns barn som arbetar för att tjäna ihop summan som det kostar för familjen. Nyttigt för barnen att göra rätt för sig tycker kanske många - men var går gränsen för barnarbete?

Det finns många som tycker om att spela Bingolotto. Låt dem göra det men säg inte att det kommer idrottsintresserade barn och ungdomar till godo. Det finns många barn som står utanför planen och tittar på just på grund av Bingolotto.

SPELBEROENDE?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons