Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilisterna måste återta gatorna

Annons

Den 22 september går bilhatarna till aktion igen. Då stängs vi bilister ute från många gator i Sverige. Kommunpolitikerna vill visa att de är emot bilismen. Och hotet är allvarligt. Förra året stängdes gator av helt eller delvis i 60 svenska kommuner under den bilfria dagen.

Svenska politiker är i dåligt sällskap. Även i övriga EU planerar man att stänga av gator i många städer just den 22 september.

En försmak av eländet ser du varje dag. Redan nu stängs allt fler svenska gator av, görs smalare eller får trafik- och miljöfarliga gupp. I snabb takt bygger politikerna om Sverige till ett samhälle som är helt beroende av kollektivtrafik. Men de gör ett misstag!

Idag är bilen miljövänlig och kollektivtrafiken smutsig!

Dessutom bygger Sveriges välstånd på bilismen. Hur skulle kollektiv trafik kunna ersätta alla resor och alla transporter som bilarna gör? Det finns bara ett svar - kaos!

Nu är det dags för politikerna i Falun att bekänna färg.

Är ni för folkbilismen? Eller planerar ni att fortsatta begränsningarna av alla människors rätt att äga och köra bil?

Om de lokala politikerna börjar med att stänga av gator under en dag varje år kan nästa steg bli att de stänger av gatorna helt för oss bilister. Det får inte hända!

Därför har jag startat en kampanj mot den bilfria dagen på www.bilfront.org. På hemsidan finns tips på hur man kan protestera och frågor att ställa till politiker. Under parollen Reclaim the streets uppmanar jag alla att protestera.

Väljarna måste i god tid före valet få klart besked om vilka politiker som arbetar mot folkbilismen.

Bilisterna måste återerövra gatorna!

LENNART BENGTSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons