Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilförares bäst före-datum

Annons

Svar till "Lars-Åke boende i Hosjö sedan 24 år", den 11 juni

Lars-Åke tycker inte att det är fel att åka Steffens väg från Allén och västerut med motiveringen att han tycker att tilläggstavlan på skylten "Förbud mot trafik med motordrivet fordon" är felaktig. Tilläggstavlan har texten "Gäller trafik till Hosjöstrand".

Hosjöstrand börjar i korsningen vid avfarten mot riksvägen, så det är alltså dit förbudet gäller. Tydligare än så kan man knappast uttrycka sig. Bortsett från det så är det knappast någon tvekan om vad förbudsskylten "Förbud mot trafik med motordrivet fordon" innebär. Förbudet börjar där skylten står, alltså vid Allén och gäller alla oavsett hur länge man bott i Hosjö och oavsett vad det står på tilläggstavlan.

Lars-Åke skriver också att omdirigeringen av trafiken innebär att man ökar trafiken förbi skola, fritids, dagis och lekis. Varför det? Om man tidigare åkt Allén och svängt vänster vid Steffens väg är det endast cirka 100 meter längre väg om man släpper gaspedalen vid Steffens väg och låter bilen rulla nerför backen till Hosjöstrand och tar den vägen i stället.  

Jag tror inte att det är svårigheten att förstå skriven text som är avgörande för att de, som inte bor på gatorna som berörs av förbudet, väljer att trotsa förbudsskyltarna. Det är nog troligare så att många av dem redan har passerat bäst före-datumet som bilförare eftersom de tappat omdömet och vill medverka till laglöst land. Hur skulle det kännas att köra på ett barn på vägarna som omfattas av förbudet. Är den egoistiska självkänslan verkligen värt det.

Välj rätt väg

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons