Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Befogat att förebygga krig

Annons

Svar till Bo Staaf:

Är man som Bo Staaf förblindad av kommunistiska propagandalögner kan man förstå att han ser rött när han tagit del av Erich Spicars väl genomtänkta och sakliga insändare men som av BS inte alls uppskattas.

Beträffande de tjugo krig som BS säger sig ha upplevt har han säkert lusläst om de i kommunistlitteratur hemma i länsstolen. Själv vet jag alltför litet om dessa för att kunna debattera ämnet men till skillnad från BS inser jag min oförmåga och okunskap.

Inget krig kan vara försvarbart. Men att försvara sig vid anfall eller vidtaga stridsåtgärder för att förebygga sådant kan vara befogat.

Att Saddam Hussein förfogar över massförstörelsevapen, till exempel kemiska sådana är väl ställt utom allt tvivel. Om alla länder inom FN och Nato från början ställt upp bakom USA:s krav att avväpna Saddam hade hans läge i dag varit annorlunda. Vad det sedan kommer att kosta honom och det irakiska folket samt den övriga världen i förlängningen återstår att se.

Vi kanske får se Nostradamus profetia om de höga lågorna vid 45 breddgraden där Bagdad ligger. Skulle detta verkligen ske beror det främst på den osämja som rått inom FN och dess oförmåga att ingripa i tid i förebyggande syfte.

KENT SJÖGREN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons