Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre stil nästa år, tack!

Annons

Vi var många i Vansbro som gladde oss när vi fick gymnasieskola och sedan värdigt firande av avlagd studentexamen ända tills i år. Nu spårade det ur totalt. Det står klart efter de vittnesuppgifter jag fått. Ungdomar med vita mössor betedde sig som vandaler, gav sig på loket, som är ett monument över gångna tiders hederliga arbetsinsatser.

De rev ner staketet kring monumentet, de slog sönder minst en parksoffa i närheten och slängde trädelarna in i loket där de kunnat dra undan skjutfönstren. Lokparken var belamrad med allsköns skräp, ölburkar och flaskor och det verkade inte finnas någon ordningsman med.

En polis, som fick anmälan gjorde en insats och beslagtog ölburkar och flaskor. Men polisen hade behövt stannar kvar. Påstötning hos rektorn för skolan resulterade i att skolan sände två vaktmästare för att provisoriskt laga staketet. Det borde de studenter som burit sig illa åt ålagts att göra.

Jag ifrågasätter om lokparken ska vara öppen för sådant firande och utan någon kontroll alls. Nästa år bör den vara stängd och polisbevakad. Skolans ledning likaväl som kommunens styrelse är skyldiga att se till att det här inte upprepas. Gör det så kan vi också ta bort gymnasieskolan. Är inga föräldrar intresserade hur barnen bär sig åt eller är det en tyst lag att det ska vara föräldrafritt vid sådana här urartade fester. Jag och många andra vill se en bättre stil nästa år.

Erik Wanfors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons