Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre att vara brottsling än flykting

Annons

I en artikel i Falu Kuriren 3 februari om gömda flyktingar förespråkar folkpartiets talesman i flyktingfrågor Erik Ullenhag amnesti för dessa. Bistånds- och migrationsministern svarar att några sådana planer inte finns.

Han säger vidare, att amnesti ger man till brottslingar och att amnesti till flyktingar urholkar asylrätten.

Detta är ett mycket märkligt uttalande precis som om invandrarministern inte visste hur urholkad asylrätten redan är på grund av de många fällor som omöjliggör för många asylsökande att bli rätt hörda och trodda. För den som en gång blivit betraktad som icke trovärdig är chanserna att få asylrätt icke möjlig. Inte ens sedan någon blivit hemskickad och fängslad och asylrätten därvid uppenbarats.

Till detta måste tillfogas alla de människor med verkliga flyktingskäl som över huvud taget aldrig får chansen att söka asyl i något EU-land på grund av pass- och visumtvånget. Att Jan O Karlsson inte vill jämställa flyktingar med brottslingar är lika svårförståeligt, eftersom de senare redan behandlas bättre än flyktingar på grund av den omvända bevisbördan. Den gör att verkliga brottslingar betraktas som oskyldiga tills motsatsen kunnat bevisas, medan det för flyktingar är tvärtom.

Varför inte låta alla som nu rotat sig här i första hand få stanna där de är innan kommunerna ger sig ut att ragga folk med uppehållstillstånd för att få sina flyktingkvoter fyllda.

KERSTIN ROSENDAHL

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons