Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bästa varghatare och lodjurshatare!

Annons

Jag blir så innerligt trött på alla diskussioner om vargens vara eller inte vara. Större delen av er som vill att den skall bort har inte sett en levande varg överhuvudtaget, möjligtvis i någon djurpark.

Debatten om att stammen i Sverige är för stor och ska skjutas av har uppkommit av en massa skjutgalna herrar samt några fårbönder som fått några får rivna. Det är också ni som drivit igång den här debatten och kanske med den skrämt upp en massa människor.

Ni anser att det är er rättighet att få gå ut i skogen och döda djur.

Men att djur som måste jaga för att klara sin överlevnad inte har den rättigheten. De skall dödas av er. De största rovdjuren på vår planet är faktiskt människorna.

Fårbönderna får väl för f-n se till att ha sina får inhägnade så att vargen eller andra djur inte kommer åt dem.

Om jag släpper ut min katt och den blir påkörd så skall väl inte alla bilar bort för det. Det är på mitt ansvar att skydda mitt djur från att råka ut för olyckor. Detta ansvar skall även gälla bönder som har får, grisar och annan kreatur. Och då menar jag inte att döda andra djur.

Vi har varg och lodjur i Sverige och skall vara glada för det.

Det är ju tur att ni skjutgalna gubbar inte bor i typ Australien eller Afrika där det finns både krokodiler, lejon med mera. Där försöker man i stället bevara de rovdjur som hotas att utrotas. Jag tycker skall titta på lite djurprogram och se hur de jobbar med det i stället.

Jag har aldrig hört talas om att någon människa blivit dödad eller skadad av varken varg eller lodjur och om så är fallet så beror det nog mest på den känt sig hotad av oss människor.

Vi människor har inte monopol på vår jord. Den måste vi dela med djuren, även de som av oss kallas "rovdjur".

Det är trots allt vi människor som gjort intrång på djurens marker och inte tvärtom. Så sluta med denna hetsjakt på vargen och lodjuren.

Och till er skjutgalna gubbar vill jag bara säga: Skjut på gamla plåtburkar om ni nu absolut vill tillfredsställa rovdjuret inom er och ställ dem på hyllan som trofé i stället. Låt våra djur i skogen vara i fred.

VARGHONAN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons