Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bästa medicinen

Annons

Läste att de subventionerade läkemedelskostnaderna blivit billigare. Närmare bestämt 19 miljoner kronor mindre för staten att betala för juli månad mot förra året.

Det är väl kanske i och för sig bra, men hade det inte varit ännu bättre om man såg till att förebygga ohälsa så att folk inte behövde använda så mycket medicin över huvud taget? Bara de kolesterolsänkande medel som säljs till de cirka 300 000 svenskar som anses behöva det, kostar 1,4 miljarder per år. Sen behövs det medicin mot biverkningarna som den första medicinen gav, och så vidare.

Läkemedelsbolagen gör allt för att få oss och läkarna att tro att vi måste ha det för det är stora pengar för dem som det handlar om.

I stället tycker jag att man borde satsa pengar på att ge människor kunskap om betydelsen av att motionera regelbundet, äta rätt och helt enkelt ta hand om sig själva!

Den medicinen är klart mycket billigare, garanterat biverkningsfri och dessutom förebygger den en rad andra vällevnadssjukdomar som till exempel diabetes, förstoppning och hjärt- och kärl-sjukdomar.

INGMARIE NILSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons