Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bärplockning med förhinder

Annons

Stor oro och förskräckelse har utbrutit bland de innevånare i Bysamfälligheten, som så här års brukar dra till skogen för att plocka blåbär och hjortron.

Anledningen till oron är att Bysamfällighetens rovdjursforskare har konstaterat att det finns minst femton björnar inom Bysamfällighetens bärmarker.

Alerta som rovdjursforskarna är har de börjat att räkna björnarnas antal genom att bestämma DNA-profilen på björnarnas avföring eller spillning, som det även benämnes.

Hittills har endast en björn varit känd och den har dessutom radiosändare. Att det finnes så många björnar inom området kom som en överraskning även för forskarna. Emellertid har forskningschefen, överjägmästare Gustaf von Braatwurst, yppat vissa tvivel om forskningens resultat.

Han har därför själv gjort en noggrann undersökning och därvid fått sina tvivel besannade, då det visat sig att spillningsforskarna vid flera tillfällen uppehållit sig i närheten de rastplatser, som finns efter väg 247.

Även har vid allvarsamma samtal med rovdjursforskarna framkommit att i anslutning till björnspillningen funnits skrynkliga papper från landets tidningar och veckopress.

Jägmästare von Braatwurst kommer att göra en omvärdering av forskningsresultatet, som kommer att offentliggöras i god tid till nästa bärsäsong.

För rapporten svarar

ERRGE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons