Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnens bästa går före skattesänkningar

Annons

I Sverige finns cirka två miljoner barn mellan 0 och 17 år.

Varje barn har rätt till en trygg miljö och utveckling i frihet och hälsa. Alla barn har rätt till en god barnomsorg. Vi socialdemokrater är inte nöjda och för oss är ett barnvänligare Dalarna och Sverige av hög prioritet.

I dag får inte alla barn bra omsorg. Barngrupperna är på sina håll för stora, många får vänta för länge på en plats i barnomsorgen. Det kan vi inte acceptera. Barnomsorgen ska vara tillgänglig för alla till en låg kostnad. Den ska hålla hög pedagogisk nivå och ha en tydlig roll i det livslånga lärandet. Det ska också finnas många olika former av barnomsorg att välja bland.

Jag vet att personalen inom förskolan gör ett fantastiskt jobb. Men alltför många dagis har alltför stora barngrupper och alltför liten personal. Därför föreslår vi i vårt valmanifest att det särskilda stödet för fler anställda i skolorna ska byggas ut och även omfatta förskolan. Därmed kan ytterligare minst 6 000 fler barnskötare, förskollärare och annan personal anställas i förskolan.

Bra barnomsorg ger en god start i livet och utveckling i en trygg miljö. Vi prioriterar satsningar på barnen före omfattande skattesänkningar för de som tjänar bäst.

Vår familjepolitiken omfattar alla barn på lika villkor. Varje barn ska ges samma förutsättningar oavsett var man bor i Sverige.

Barnbidrag, lång föräldraförsäkring som täcker inkomstbortfall, en barnomsorg och skola av hög kvalitet för alla barn, kostnadsfri mödra- och barnhälsovård är delar i en familjepolitik som fortfarande är unik. I Dalarna har vi även kostnadsfri sjukvård för våra barn.

Låt oss ge våra barn det de har rätt till.

Låt inte stora skattesänkningar för höginkomsttagarna gå före barnens trygghet och välfärd.

ANNELI SÄRNBLAD

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons