Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara människan utrotar andra arter

Annons

Svar till Bo Lindevall:

Jägaren Bo Lindevall vill framställa jägarkåren som en grupp idealister som under stora ekonomiska uppoffringar inventerar vilt.

Sanningen är att utan inventeringsunderlag skulle ingen jägare få utöva sitt nöjesdödande.

De verkligt självuppoffrande människorna i detta sammanhang är de människor från olika naturorganisationer som räknar vilt precis så ideellt som Lindevall påstår att jägarna gör.

Det är heller inte så självklart att allmänheten ska lita på de inventeringsresultat som jägarkåren kommer fram till. Resultatet är ju helt avhängigt av hur många djur jägarna årligen får avliva.

Jägarkåren uppträder inte sällan som om allas svenskars vilt var deras personliga egendom. Lindevall hävdar också att svenska folket i majoritet gillar jakt. Han hänvisar till undersökningar som ska ge belägg för hans påstående. Snarare är det väl så att jägarkåren i dag både förgubbas och att de flesta jaktrelaterade organisationer tappar medlemmar.

Rädsla för konkurrens om klövviltet lyser igenom då Lindevall påstår att lodjuren "äter rent". Mig veterligen så utrotar inget djur förutsättningen för sin egen existens. Utrotning av arter står människan för.

CHRISTINA LINDBERG

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons