Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara kunnigt och seriöst folk ska ha inflytande i jaktbeslut - och Miljöpartiet har varken eller

Att samtliga intresseområden ska vara delaktiga på lika villkor i ett ämne som exempelvis jakt är givetvis en demokratisk rättighet och styrka för Sverige. Men oavsett tillhörighet och åsikt bör en delaktighet präglas av kunskap och seriösitet, skriver signaturen "En klok man".

Annons

Replik till Miljöpartiets debattartikel om att miljöintressen måste få påverka jaktbeslut:

Att samtliga intresseområden ska vara delaktiga på lika villkor i ett ämne som exempelvis jakt är givetvis en demokratisk rättighet och styrka för Sverige. Men oavsett tillhörighet och åsikt bör en delaktighet präglas av kunskap och seriösitet - någonting som MP-företrädarna tyvärr är i total avsaknad av.

Att som exempel ange att "björnguidningsföretag förlorar sin näring då alla björnar skjuts bort inom ett område" visar på en skrämmande okunskap och oseriositet och får mig även att undra om MP-företrädarna har affärsintresse i björnguidningsföretag?

Jag påstår att vi som har förmånen av att äga mark är de som har den absolut bästa förståelsen för att över tid vårda vårt arv till kommande generationer - något som även innefattar viltvården.

Det är tydligt att vår klokhet även i väsentlig grad skulle öka MP:s förståelsegrund - om nu inte deras radikala värderingar, genomsyrade av okunskap, gör att det känns som en övermäktig uppgift - något Sveriges medborgare tydligt indikerat vid varje riksdagsval.

En klok man

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons