Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Banan öppnar nya möjligheter

Annons

Att man kan bosätta sig intill en järnväg och sedan bli förvånad över att det kommer att rulla tåg på spåren är märkligt. Ingen blir ju förvånad över att bilar kör på vägen?

På Grycksbobanan ska det bara gå ett fåtal tåg per vardag och på helgerna kommer järnvägsklubben att visa upp sig och sina äldre vackra rariteter som ånglok och andra fordon. De klagande ska i stället vara glad åt att se tågen, höra ångvisslans vackra signal, njuta av ångstötarna ur skorstenen och få förmånen att känna äkta ångloksrök i näsan. Blandningen i röken, ånga och kolrök, är också bra för hårväxten, en riktig Panténkur har en före detta ånglokseldare, nu bosatt i Borlänge, förkunnat.

Självklart ska banan öppnas. Man kan av de klagande få uppfattningen att de tror att linjen kommer att jämföras med Uppsala-Stockholm med hastigheter på upp till 200 km/timmen och tåg var tredje minut. Så är det inte tänkt ännu.

Däremot tror jag att Dalatrafik inom kort kan sätta in moderna rälsbussar i pendeltrafik Grycksbo-Falun, som stannar i närheten av Svärdsjögatan och kanske även på andra strategiska ställen. Människan är anpassningsbar och bara efter några dagar efter det att banan öppnats har de kverulerande glömt tågen.

45 VÄNSTER

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons