Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bagdad-Bob i landstinget

Annons

Bagdad-Bob har överlämnat sig till USA. Ni minns Bagdad-Bob. Iraks informationsminister. Han som aldrig såg någon USA-armé. Utan bara såg hur Iraks armé vann kriget. Han var förstås ensam om den synen, men vi minns Bagdad-Bob i sin komiska roll.

Om man överför detta till landstinget Dalarna skulle det kunna bli så här:

Landstingsrådet Alf Johansson, s:

- Vadå sjukvårdsköer? Vi har inga ekonomiska problem. Vi har miljarder på banken. Har aldrig hört talas om att det står 20|000 personer i kö till sjukvården i Dalarna. Och vem har sagt att vi ska lägga ner en massa verksamheter inom sjukvården i Dalarna?

Landstingsrådet Lars-Ove Hagberg, v:

- Vem har sagt att jag tjänar cirka 600 000-700 000 kronor om året? Jag tjänar inget alls utan jobbar ideellt såväl i landstinget Dalarna som landstingsråd som jag arbetar heltid på Domnarvet. Jag lever på socialbidrag.

Politikern Inga-Lill Persson, s:

_ Vadå? Jag har inte fått en lön på 20 000 i månaden på en 60-procentig tjänst. Jag bad mina partivänner om en allmosa för att klara maten. Men vad jag vet så betalar jag för att jobba här på landstinget. Detta eftersom jag inte har något annat arbete att gå till. Men inte var det därför som mina partivänner gav mig 20|000 i månaden. Så är det inte. Det är helt fel.

Så kan det vara med personer som inte ser, eller vill se, verkligheten!

ERIC AF WETTERSTEDT

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons