Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avesta, tillgängligt för alla?

Annons

Avestas politiker vill ju att Avesta ska framstå som en tillgänglig kommun, men hur är det egentligen?

Sedan i början av september har jag gått och tränat i badhuset på de tider då träningsbassängen har haft djupet 1,40-1,70 då jag kan utföra min vattengympa. Har fungerat väldigt bra och vi är en liten grupp som även brukar ta en fika efteråt vilket ju är kul för det sociala är ju lika viktigt som själva träningen.

Men nu väntar tydligen andra tider...

I tisdags (11/10) då jag kom för att hämta nyckeln till handikappomklädningsrummet blev jag bryskt bemött av en kvinna i personalen som menade att i fortsättningen ska jag dela omklädningsrum med annan funktionshindrad med assistent eller ledsagare. Detta skulle då innebära att jag inte kan gå upp när jag vill, eller stressa för att andra ska in. Nyckeln skulle då lämnas i receptionen under tiden då träningen varade.

Jag tappade lusten totalt och gick upp ur badet efter en kvart, bad att åter få prata med samma kvinna, hon kom och menade då på att vi kunde välja andra badtider.

Jag som köpt kvartalskort antar att jag om jag ville skulle få bada varje dag om jag så önskade, men tydligen inte.

Samma sak upprepades på fredagen (14/10) då jag skrivit en lista och ville boka in fler tider under hösten, då fick jag svaret "så många tider får du inte boka" med förklaringen att de skulle ha personalmöte och diskutera situationen.

Gick då efter badet upp till fritidsnämnden och fick prata med Åsa, hon svarade inte på min undran om det var särskilda regler för mig som funktionshindrad så jag lämnade badhuset.

Ska personalen göra behovsbedömning, ska jag behöva motivera att jag behöver detta omklädningsrum?

Förutom mina funktionsnedsättningar så lider jag av stressrelaterade åkommor, vilket sannerligen inte blir bättre av detta!

Kan inte känna att det är mitt problem med utrymmesbristen på badhuset! Skattebetalare som jag är vill jag gärna ta del av det jag kan i kommunen!

Hur tänker ni?

Annelie Larsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons