Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Attraktiva Leksand

Annons

Attraktivt om man gillar ishockey, och det gör väl alla?

Visst gillar jag hockey och går gärna till isstadion även om jag inte springer på varenda match, det finns andra saker som känns viktigare.

Nu har man beslutat att kommunen ska satsa på en B-hall och enligt Stefan Mathiasson, projektingenjör vid Leksands bostäder är kommunen med och finansierar. - "Det finns pengar som kommunen skulle kunna använda till det här projektet", FK 2003-02-27. Samtidigt går bildningsnämden på knäna och föreslår en lättlunch bestående av fil eller gröt en dag i veckan, en besparing på cirka 180 000 kronor enligt nämndens ordförande Christer Swedhs, FK 2003-03-11.

Nu är jag säker på att politiker och andra påstår att det inte är samma pengar men faktum är att alla pengar kommer in via skatten, direkt eller via staten, och sedan är det ytterst politikerna som fördelar dem.

Som skattebetalare i Leksands kommun tycker jag att det är viktigare att eleverna får riktig skolmat än att kommunen bygger en B-hall.

Om nu politikerna prioriterar en B-hall högre än elevernas skolgång finns det även inom skolan saker som kan prioriteras om.

Slopa jullunchen för lärare och personal (även om de säkert är värda det), stoppa planerna på ombyggnad av skolbiblioteket och använd skolmöblerna lite längre (det köptes in nya möbler till 6:an i höstas för flera tusen kronor).

Problemet i dag, som jag ser det, är att budgetansvariga får ett tunnelseende och vägrar se konsekvenserna av sitt handlande om det faller utanför sitt eget ansvarsområde. Om Stefan Mathiasson hade ett barn som kom hem trött och hungrigt kanske han skulle inse att pengarna han vill ha till B-hallsbygget behövs bättre i skolan.

Det är dags att prioritera, politiker och budgetansvariga, vad är viktigast för Leksand, en bra skola eller en B-hall?

BEKYMRAD LEKSANDSBO

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons