Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ättestupan nästa?

Annons

Efter att fått dagens post är jag i smått chock. Har nyligen vårdats på ett sjukhus i ett av våra grannländer. Upplevde ett empatiskt och professionellt bemötande och vård.

Så var det dags att bli hemskickad till mitt hemsjukhus, bårtransport i många långa timmar, väl framme får jag möta en ung man, som bär skylten läkare. Han mer eller mindre undrar om jag är dum i huvudet som kommer till akutmottagningen, borde ha rest hem.

Försökte förklara för vederbörande att det var sjukhuset i det andra landet som sänt mig dit. Men det var ingen pardon, vi kan hjälpa dig med färdtjänst hem.

Sagt och gjort, så småningom kommer färdtjänsten och efter en hel del krångel med en annan familj som också skulle transporteras hem kommer vi iväg. För mig kostade resan 150 kronor och för den andra familjen 40 kronor.

Sedan får jag en räkning från Lanstinget Dalarna i dag på 150 kronor för att jag fick komma in på akuten och bli utskälld, ringde ansvarig för räkningen och meddelade att jag har frikort.

Är ganska spänd på att se om det blir beaktat. Ställer mig undrande, vart är Sverige på väg, tycker att det är skrämmande.

Hur skulle en ännu äldre människa orka hantera detta?

Undrar en fd landstingsanställd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons