Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äter du med gott samvete?

Annons

Många idag har hört om att djur blir illa behandlade i uppfödning och slakt. Men få vill ta till sig hur illa det egentligen är när deras kött produceras.

Kanske vill man gärna tro att korna och grisarna får beta fritt i gröna hagar när de vill. Men så är inte fallet.

75 miljoner landgående individer slaktas varje år i Sverige! De absolut flesta spenderar hela sina liv i onaturliga miljöer, instängda, där de inte kan få utlopp för sina naturliga beteenden. För att sedan brutalt mördas och ätas.

Trots all fakta om djurindustrins baksidor så fortskrider köttkonsumtionen, till djurens och miljöns fördärv. Djurindustrin släpper ut mer växthusgaser än hela transportsektorn och Naturvårdsverket säger att vi måste minska vår köttkonsumtion med 75% för att nå en hållbar nivå ur miljösynpunkt.

Vill du vara med och förbättra? Gör som jag - Hoppa över att ha djur i maten och bli en del av lösningen i stället för en del av problemet!

Djur är inte mat!

Alice Blomdahl

Medlem i Djurens Rätt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons